Τελευταία Είδηση

Η ελληνική τροφή που θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση
Οι σούπες με τραχανά είναι από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει για την οικογένεια. Αποδεικνύεται όμως, ότι είναι και από τις πιο υγιεινές επιλογέςΟ τραχανάς είναι είδος ζυμαρικού και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός, διαιτητικός, παχυντικός και νηστίσιμος και φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά.Μαγειρεύεται […]
Περισσότερα

Κοχύλια με μπρόκολο και τυριά
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΠΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. κοχύλια400 γρ. μπρόκολο100 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο180 ml κρέμα γάλακτος50 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη50 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνιαλάτιάσπρο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένετε και καθαρίζετε το μπρόκολο. Το χωρίζετε σε μπουκετάκια και το […]

Ταλιατέλες με αγκινάρες
Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 30′ ♦ Μέτριας δυσκολίαςΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. ταλιατέλες2 μεγάλες αγκινάρες1 λεμόνι κομμένο στη μέση και επιπλέον ο χυμός ενός δεύτερου λεμονιού2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού60 γρ. βούτυρο1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο150 γρ. μπέικοναλάτιπιπέρι, φρεσκοτριμμένο1/2 κουταλάκι θυμάρι και δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή πεκορίνοΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα […]

Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες
Μερίδες 5-6Χρόνος προετοιμασίας 30′ Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες ΥΛΙΚΑ1/2 κιλό χυλοπίτεςμοσχάρι κοκκινιστό 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια 1/3 κούπας βούτυρο 3 μικρές ντομάτες 1 κούπα κεφαλοτύρι γλυκoτριμμένο (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗΕτοιμάστε το κοκκινιστό, όπως περιγράφεται στη συνταγή προσθέτοντας και το σκόρδο. Βράστε τις χυλοπίτες σε λίγο νερό, όσο χρειάζεται, για να μισοβράσουν και να χυλώσουν […]

Ομελέτα με κοφτό μακαρονάκι
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι4 αυγά2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοαλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με μια κουταλιά από το τριμμένο τυρί.Χτυπάτε σε μπολ τα […]

Ριγκατόνι με αρακά
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 350 γρ. ριγκατόνι4 μικρά κόκκινα κρεμμυδάκια150 γρ. αρακά φρέσκο καθαρισμένο1 μαρούλι2 κουταλιές της σούπας πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο3 κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικώναλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, αφαιρώντας τους τα τμήματα που είναι πιο σκληρά, και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε το μαρούλι, αφαιρώντας τα σκληρά […]

Βίδες με μπέικον και ζαφορά
Προετοιμασία: 20 ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 280 γρ. βίδες1 κρεμμύδι μεγάλο, ξερό1 καρότο (προαιρετικά)1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε φετάκια100 γρ. κολοκύθα (κίτρινη), καθαρισμένη από τη φλούδα της και κομμένη σε κυβάκια50 γρ. μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένολίγη ζαφορά (σαφράν)3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη2 κουταλιές της […]