Ομελέτα με κοφτό μακαρονάκι
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ Εύκολο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με μια κουταλιά από το τριμμένο τυρί.
- Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το υπόλοιπο τυρί, το αλάτι και μια κουταλιά μαϊντανό. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μεσάτο μειγμάτων αυγών.
- Σκορπίζετε από πάνω τα βρασμένα ζυμαρικά και περιμένετε να πήξει το αυγό (σπρώχνοντας τα ζυμαρικά ώστε να μισοβυθιστούν στην ομελέτα).
- Γλιστράτε την ομελέτα σε πιατέλα. Την πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και την κόβετε σε κομμάτια.
Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο
Θρεπτικό και ολιγοθερμιδικό, πλούσιο σε βιταμίνη Η (13,5 mgr), απαραίτητη για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Θερμίδες: 358
Πρωτεΐνες: 14,8 γρ.
Λιπαρά: 18,2 γρ.
Υδατάνθρακες: 35,6 γρ.
Φυτικές ίνες: 1 γρ.
Χοληστερόλη: 261 mgr.