Ομελέτα με κοφτό μακαρονάκι

Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ Εύκολο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με μια κουταλιά από το τριμμένο τυρί.
  2. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το υπόλοιπο τυρί, το αλάτι και μια κουταλιά μαϊντανό. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μεσάτο μειγμάτων αυγών.
  3. Σκορπίζετε από πάνω τα βρασμένα ζυμαρικά και περιμένετε να πήξει το αυγό (σπρώχνοντας τα ζυμαρικά ώστε να μισοβυθιστούν στην ομελέτα).
  4. Γλιστράτε την ομελέτα σε πιατέλα. Την πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και την κόβετε σε κομμάτια.

 

Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο

Θρεπτικό και ολιγοθερμιδικό, πλούσιο σε βιταμίνη Η (13,5 mgr), απαραίτητη για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Θερμίδες: 358

Πρωτεΐνες: 14,8 γρ.

Λιπαρά: 18,2 γρ.

Υδατάνθρακες: 35,6 γρ.

Φυτικές ίνες: 1 γρ.

Χοληστερόλη: 261 mgr.