Τελευταία Είδηση
Περισσότερα
Τραχανόσουπα
Μερίδες 6-8Χρόνος προετοιμασίας 5′ Χρόνος μαγειρέματος 20′ ΥΛΙΚΑ8 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό 3 κουταλιές βούτυρο 1 κούπα τραχανά λίγο τυρί φέτα σκληρή τριμμένη (προαιρετικά) μαύρο πιπέρι φρεσκοκομμένο αλάτι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάλτε το ζωμό κρέατος ή το νερό σε κατσαρόλα, να πάρει βράση. Ρίξτε το βούτυρο και τον τραχανά και βράστε τον 10′, να μισομαλακώσει. Ρίξτε το […]
Ταλιατέλες με μελιτζάνες
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ ΕύκολοΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. ταλιατέλες1 μεγάλη μελιτζάνα2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη100 γρ. ρικότα ή μυζήθρα μαλακιά1 κρόκο αυγού1 σκελίδα σκόρδου1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο1/2 ματσάκι βασιλικό3 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο ή άλλο σπορέλαιοαλάτιμαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΞεφλουδίζετε τη μελιτζάνα, την κόβετε […]
Βίδες με μπέικον και ζαφορά
Προετοιμασία: 20 ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 280 γρ. βίδες1 κρεμμύδι μεγάλο, ξερό1 καρότο (προαιρετικά)1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε φετάκια100 γρ. κολοκύθα (κίτρινη), καθαρισμένη από τη φλούδα της και κομμένη σε κυβάκια50 γρ. μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένολίγη ζαφορά (σαφράν)3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη2 κουταλιές της […]
Ζυμαρικά, φακές και λουκάνικο
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 350 γρ. κοχύλια250 γρ. λουκάνικο χοιρινό6 κουταλιές της σούπας φακές, βρασμένες1 κρεμμυδάκι ξερό1 φύλλο φασκόμηλο, τριμμένολίγο θυμάρι1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο250 γρ. ντοματάκια κονσέρβας2 κουταλιές της σούπαςπαρμεζάνα, τριμμένη1/2 ποτήρι ζωμό φρέσκων λαχανικών ή ζωμό από κύβο βοδινού4 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι […]
Βίδες με άσπρα κρέατα
Προετοιμασία: 30′ + 2 ώρες για τη μαρινάτα ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 300 γρ. βίδες3 πόδια από κουνέλι100 γρ. φιλέτο γαλοπούλας (χωρίς πέτσα και κόκαλα)100 γρ. στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και κόκαλα)200 γρ. μανιτάρια καλλιεργημένα1 κλωνάρι σέλινο1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδουλίγο τριμμένο ξερό θυμάρι1 κουταλιά της σούπας αλεύρι1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί300 […]
Ταλιατέλες με σέλινο και ζαμπόν
Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 10′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. φρέσκιες ταλιατέλες 2 κλωνάρια σέλινο 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 πράσο 150 γρ. ζαμπόν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 100 ml κρασί λευκό ξηρό 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 8 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ο κρόκος ενός αυγού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι […]