Βίδες με άσπρα κρέατα
Προετοιμασία: 30′ + 2 ώρες για τη μαρινάτα ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Εύκολο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 300 γρ. βίδες
- 3 πόδια από κουνέλι
- 100 γρ. φιλέτο γαλοπούλας (χωρίς πέτσα και κόκαλα)
- 100 γρ. στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και κόκαλα)
- 200 γρ. μανιτάρια καλλιεργημένα
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- λίγο τριμμένο ξερό θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 300 ml γάλα
- 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρείτε τα κόκαλα από τα ποδαράκια του κουνελιού. Κόβετε όλα τα κρέατα σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το γάλα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σέλινο, τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι και μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών και αφήνετε τα υλικά αυτά να σοταριστούν σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Στραγγίζετε τα άσπρα κρέατα από τη μαρινάτα, τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζετε με το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και ροδίζετε γρήγορα τα κομματάκια των κρεάτων.
- Μεταφέρετε τα σοταρισμένα κρέατα στο τηγάνι με τα σοταρισμένα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το λευκό κρασί (ζεστό, για να μη διακόψετε το βράσιμο). Περιμένετε να εξατμιστεί το κρασί και αφήνετε τα κρέατα να βράσουν για 10’περίπου, προσθέτοντας, αν είναι αναγκαίο, κατά διαστήματα μικρές ποσότητες από ζεστό ζωμό λαχανικών.
- Στο μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε & τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φετούλες. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλατίζετε και τα αφήνετε να σοταριστούν μέχρις ότου εξατμιστεί όλο το νερό που θα βγάλουν. Αρωματίζετε με το ψιλοτριμμένο θυμάρι και μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο τα προσθέτετε στο μείγμα με τα κρέατα.
- Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζετε, τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε αμέσως με μια κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα και στη συνέχεια, προσθέτετε τα σοταρισμένα κομματάκια από άσπρα κρέατα.
Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο
Είναι ένα πιάτο που βοηθάει στην καλή λειτουργία της μνήμης γιατί περιέχει μαγνήσιο και βιταμίνη PP. Ας το αποφύγουν όσοι υποφέρουν από λιθιάσεις (πέτρες στην κύστη – νεφρά – χολή) εξαιτίας του οξαλικού οξέος.
Θερμίδες: 472
Πρωτεΐνες: 30,7 γρ.
Λιπαρά: 10,7 γρ.
Υδατάνθρακες: 67,7 γρ.
Φυτικές ίνες: 3,4 γρ.