Βίδες με σπανάκι

Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Εύκολο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 280 γρ. βίδες
  • 400 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • 90 γρ. τυρί ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 8 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φλούδες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζετε το σπανάκι και το πλένετε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό. Το στραγγίζετε και το ζεματάτε σε άφθονο, αλατισμένο, καυτό νερό για 2′ μέχρι να μαραθούν τα φύλλα του. Το στραγγίζετε πάλι και το ψιλοκόβετε μόλις κρυώσει (το στύβετε προηγουμένως με τις παλάμες σας ή πιέζοντας το στο σουρωτήρι με μια κουτάλα).
  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε στο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 2′-3′ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σπανάκι και σοτάρετε κι αυτό μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά για 4′-5′ περίπου.
  • Προσθέτετε στο σπανάκι την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ (ή τη γκοργκοντζόλα) λιωμένο με το πηρούνι, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου λιώσει το τυρί εντελώς.
  • Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε σε πιατέλα που έχετε προηγουμένως ζεστάνει στο φούρνο.
  • Περιχύνετε τα ζυμαρικά με το μείγμα με το σπανάκι και το ροκφόρ και ανακατεύετε ελαφρά για να μη χαλάσει το σχήμα των ζυμαρικών. Πασπαλίζετε με τις φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ: Χρειάζεται κάποια προσοχή στο αλάτισμα στη συνταγή αυτή ειδικά αν χρησιμοποιήσετε ροκφόρ που είναι τυρί με πολύ αλμυρή γεύση.



Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο

Με αρκετές θερμίδες για ορεκτικό, μπορεί να αποτελέσει και ελαφρύ πλήρες πιάτο.

Θερμίδες: 434

Πρωτεΐνες: 17 γρ.

Λιπαρά: 18,6 γρ.

Υδατάνθρακες: 50,4 γρ.

Φυτικές ίνες: 1,5 γρ.

Χοληστερόλη: 111 mgr.