Τελευταία Είδηση
Η ελληνική τροφή που θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση
Οι σούπες με τραχανά είναι από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει για την οικογένεια. Αποδεικνύεται όμως, ότι είναι και από τις πιο υγιεινές επιλογέςΟ τραχανάς είναι είδος ζυμαρικού και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός, διαιτητικός, παχυντικός και νηστίσιμος και φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά.Μαγειρεύεται […]
Περισσότερα
Κοχύλια αλά ντιάμπολα
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 300 γρ. κοχύλια100 γρ. λουκάνικο χοιρινό1 φλιτζάνι φρέσκο αρακά καθαρισμένο1 κλαδάκι δεντρολίβανο2-3 κλαδάκια άνηθο3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί4-5 κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικώναλάτι, λίγη ζάχαρημαύρο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μια μικρή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, βάζετε να ψηθεί το λουκάνικο […]
Ταλιατέλες με σέλινο και ζαμπόν
Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 10′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. φρέσκιες ταλιατέλες 2 κλωνάρια σέλινο 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 πράσο 150 γρ. ζαμπόν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 100 ml κρασί λευκό ξηρό 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 8 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ο κρόκος ενός αυγού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι […]
Ζυμαρικά, φακές και λουκάνικο
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 350 γρ. κοχύλια250 γρ. λουκάνικο χοιρινό6 κουταλιές της σούπας φακές, βρασμένες1 κρεμμυδάκι ξερό1 φύλλο φασκόμηλο, τριμμένολίγο θυμάρι1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο250 γρ. ντοματάκια κονσέρβας2 κουταλιές της σούπαςπαρμεζάνα, τριμμένη1/2 ποτήρι ζωμό φρέσκων λαχανικών ή ζωμό από κύβο βοδινού4 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι […]
Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες
Μερίδες 5-6Χρόνος προετοιμασίας 30′ Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες ΥΛΙΚΑ1/2 κιλό χυλοπίτεςμοσχάρι κοκκινιστό 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια 1/3 κούπας βούτυρο 3 μικρές ντομάτες 1 κούπα κεφαλοτύρι γλυκoτριμμένο (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗΕτοιμάστε το κοκκινιστό, όπως περιγράφεται στη συνταγή προσθέτοντας και το σκόρδο. Βράστε τις χυλοπίτες σε λίγο νερό, όσο χρειάζεται, για να μισοβράσουν και να χυλώσουν […]
Ταλιατέλες με σολομό και αρακά
Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Μέτριας δυσκολίας ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. ταλιατέλες2 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς50 γρ. βούτυρο1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη100 γρ. σολομό(φιλέτο χωρίς πέτσα και κόκαλα)100 γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο200 γρ. κρέμα γάλακτος100 γρ. τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένηαλάτι, λίγη ζάχαρηάσπρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζετε το σολομό για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, τον […]
Βίδες αλά vesuviana
Προετοιμασία: 15′ (+10′ αναμονή) ♦ Ψήσιμο: 30′ ♦ Μέτριας δυσκολίας ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. βίδες ή άλλα ζυμαρικά παρόμοιου σχήματος450 γρ. φρέσκιες, ώριμες, σφιχτές ντομάτες2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες5 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς200 γρ. μοτσαρέλα (ιταλικό τυρί), κομμένη σε λεπτές φέτες30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη50 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένα1 κουταλιά της […]