Τραχανόσουπα

Μερίδες 6-8

Χρόνος προετοιμασίας 5′ 

Χρόνος μαγειρέματος 20′

 

ΥΛΙΚΑ

8      κούπες ζωμό κρέατος ή νερό 

3     κουταλιές βούτυρο 

1     κούπα τραχανά 

       λίγο τυρί φέτα σκληρή τριμμένη (προαιρετικά) 

       μαύρο πιπέρι φρεσκοκομμένο 

      αλάτι

      λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το ζωμό κρέατος ή το νερό σε κατσαρόλα, να πάρει βράση. Ρίξτε το βούτυρο και τον τραχανά και βράστε τον 10′, να μισομαλακώσει. Ρίξτε το τριμμένο τυρί και βράστε άλλα 10′, να μαλακώσει καλά και να χυλώσει ο τραχανάς. Σερβίρετε τον πασπαλισμένο με φρέσκο πιπέρι τριμμένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και τυρί τριμμένο. Αν δε βάλετε τυρί στο βράσιμο, αφήστε τον τραχανά να βράσει, ώσπου να χυλώσει, και δοκιμάστε μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο αλάτι.