Κοχύλια με τρία τυριά
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 12′
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 300 γρ. κοχύλια
- 100 γρ. ricotta (φρέσκο, ιταλικό τυρί), λιωμένο με πιρούνι
- 40 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- 40 γρ. γκοργκοντζόλα, λιωμένη με πιρούνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 30 γρ. βούτυρο
- 100 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν (για 8′ περίπου).
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στα κρεμμύδια τα τρία είδη τυριών και την κρέμα γάλακτος και βράζετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να αποκτήσετε μια σάλτσα αρκετά δεμένη και ομοιογενή.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιατέλα πυρίμαχη που έχετε προηγουμένως ζεστάνει στο φούρνο για λίγα λεπτά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με τον μαϊντανό ή τον άνηθο.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ: Αν θέλετε μια πιο αραιή σάλτσα διπλασιάζετε την ποσότητα της κρέμας. Για να μετατρέψετε το πιάτο αυτό σε κύριο, προσθέτετε 100 γρ. ακόμα ζυμαρικά και 100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο.
Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο
Η μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη (λόγω των τυριών και της κρέμας) κάνει το πιάτο αυτό απαγορευτικό για όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα.
Θερμίδες: 382
Πρωτεΐνες: 13,6 γρ.
Λιπαρά: 23,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 31,6 γρ.
Φυτικές ίνες: 2 γρ.
Χοληστερόλη: 114 mgr.