Κοχύλια με μπρόκολο και τυριά
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ Εύκολο
ΥΛΙΚΑ ΠΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 400 γρ. κοχύλια
- 400 γρ. μπρόκολο
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- 50 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε και καθαρίζετε το μπρόκολο. Το χωρίζετε σε μπουκετάκια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 6′-7′, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει (αλλά χωρίς να χάσει το χρώμα του).
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το μπρόκολο, τον άνηθο και σοτάρετε για 2′-3′, ανακατεύοντας με προσεκτικές κινήσεις για να μην χαλάσει το μπρόκολο το σχήμα του. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Βράζετε τα ζυμαρικά, al dente, σε μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε.
- Στη συνέχεια τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτετε την γκοργκοντζόλα ή το ροκφόρ λιωμένα με πηρούνι. την παρμεζάνα, το ανθότυρο, την κρέμα και σιγοβράζετε για 2′. Ανακατεύετε προσεκτικά.
- Προσθέτετε στα ζυμαρικά και το μείγμα με το μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια και σερβίρετε αμέσως.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με σπανάκι ελαφρά βρασμένο και σοταρισμένο.
Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο
Πιάτο πλούσιο σε βιταμίνη Α και C αλλά και αρκετά επιβαρημένο λόγω υψηλής χοληστερόλης.
Θερμίδες: 575
Πρωτεΐνες: 22,3 γρ.
Λιπαρά: 20,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 76,5 γρ.
Φυτικές ίνες: 7,5 γρ.
Χοληστερόλη: 203 mgr.