Κοχύλια με μπρόκολο και τυριά

Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ Εύκολο

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 400 γρ. κοχύλια
  • 400 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένετε και καθαρίζετε το μπρόκολο. Το χωρίζετε σε μπουκετάκια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 6′-7′, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει (αλλά χωρίς να χάσει το χρώμα του).
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το μπρόκολο, τον άνηθο και σοτάρετε για 2′-3′, ανακατεύοντας με προσεκτικές κινήσεις για να μην χαλάσει το μπρόκολο το σχήμα του. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  • Βράζετε τα ζυμαρικά, al dente, σε μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε.
  • Στη συνέχεια τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτετε την γκοργκοντζόλα ή το ροκφόρ λιωμένα με πηρούνι. την παρμεζάνα, το ανθότυρο, την κρέμα και σιγοβράζετε για 2′. Ανακατεύετε προσεκτικά.
  • Προσθέτετε στα ζυμαρικά και το μείγμα με το μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια και σερβίρετε αμέσως.

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με σπανάκι ελαφρά βρασμένο και σοταρισμένο.



Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο

Πιάτο πλούσιο σε βιταμίνη Α και C αλλά και αρκετά επιβαρημένο λόγω υψηλής χοληστερόλης.

Θερμίδες: 575

Πρωτεΐνες: 22,3 γρ.

Λιπαρά: 20,8 γρ.

Υδατάνθρακες: 76,5 γρ.

Φυτικές ίνες: 7,5 γρ.

Χοληστερόλη: 203 mgr.