Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες

Μερίδες 5-6

Χρόνος προετοιμασίας 30′ 

Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες

 

ΥΛΙΚΑ

1/2    κιλό χυλοπίτες

μοσχάρι κοκκινιστό 

1       σκελίδα σκόρδο σε φετάκια 

1/3    κούπας βούτυρο 

3      μικρές ντομάτες 

1      κούπα κεφαλοτύρι γλυκoτριμμένο (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε το κοκκινιστό, όπως περιγράφεται στη συνταγή προσθέτοντας και το σκόρδο. Βράστε τις χυλοπίτες σε λίγο νερό, όσο χρειάζεται, για να μισοβράσουν και να χυλώσουν λίγο. Όταν πιουν σχεδόν όλο το νερό, μοιράστε τες σε 5-6 ατομικά γκιουβετσάκια. Βάλτε στο καθένα από μια μερίδα κρέας και περιχύστε τα με τη σάλτσα μοιράζοντας την. Κόψτε τα ντοματάκια στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και στραγγιστέ τα λίγο. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε μέσα σ’ αυτό τα ντοματάκια. Βάλτε σε κάθε γκιουβετσάκι μισό ντοματάκι στραγγίζοντας και μοιράζοντας και το βούτυρο μέσα στις χυλοπίτες. Πασπαλίστε την επιφάνεια, εάν θέλετε, με κεφαλοτύρι τριμμένο. Βάλτε τα γκιουβετσάκια στο φούρνο και ψήστε τα 15′-20′. Σερβίρετε τα αμέσως.