Τελευταία Είδηση
Η ελληνική τροφή που θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση
Οι σούπες με τραχανά είναι από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει για την οικογένεια. Αποδεικνύεται όμως, ότι είναι και από τις πιο υγιεινές επιλογέςΟ τραχανάς είναι είδος ζυμαρικού και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός, διαιτητικός, παχυντικός και νηστίσιμος και φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά.Μαγειρεύεται […]
Περισσότερα
Κοχύλια με τρία τυριά
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 12′ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 300 γρ. κοχύλια100 γρ. ricotta (φρέσκο, ιταλικό τυρί), λιωμένο με πιρούνι40 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη40 γρ. γκοργκοντζόλα, λιωμένη με πιρούνι1/2 ματσάκι μαϊντανό ή 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο60 γρ. κρέμα γάλακτος light2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα30 γρ. βούτυρο100 ml λευκό κρασίαλάτιπιπέρι, φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζετε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, […]
Ταλιατέλες με μελιτζάνες
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ ΕύκολοΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. ταλιατέλες1 μεγάλη μελιτζάνα2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη100 γρ. ρικότα ή μυζήθρα μαλακιά1 κρόκο αυγού1 σκελίδα σκόρδου1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο1/2 ματσάκι βασιλικό3 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο ή άλλο σπορέλαιοαλάτιμαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΞεφλουδίζετε τη μελιτζάνα, την κόβετε […]
Η ελληνική τροφή που θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση
Οι σούπες με τραχανά είναι από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει για την οικογένεια. Αποδεικνύεται όμως, ότι είναι και από τις πιο υγιεινές επιλογέςΟ τραχανάς είναι είδος ζυμαρικού και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός, διαιτητικός, παχυντικός και νηστίσιμος και φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά.Μαγειρεύεται […]
Τραχανόσουπα
Μερίδες 6-8Χρόνος προετοιμασίας 5′ Χρόνος μαγειρέματος 20′ ΥΛΙΚΑ8 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό 3 κουταλιές βούτυρο 1 κούπα τραχανά λίγο τυρί φέτα σκληρή τριμμένη (προαιρετικά) μαύρο πιπέρι φρεσκοκομμένο αλάτι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάλτε το ζωμό κρέατος ή το νερό σε κατσαρόλα, να πάρει βράση. Ρίξτε το βούτυρο και τον τραχανά και βράστε τον 10′, να μισομαλακώσει. Ρίξτε το […]
Ταλιατέλες με σολομό και αρακά
Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Μέτριας δυσκολίας ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. ταλιατέλες2 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς50 γρ. βούτυρο1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη100 γρ. σολομό(φιλέτο χωρίς πέτσα και κόκαλα)100 γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο200 γρ. κρέμα γάλακτος100 γρ. τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένηαλάτι, λίγη ζάχαρηάσπρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζετε το σολομό για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, τον […]
Ταλιατέλες με αγκινάρες
Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 30′ ♦ Μέτριας δυσκολίαςΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. ταλιατέλες2 μεγάλες αγκινάρες1 λεμόνι κομμένο στη μέση και επιπλέον ο χυμός ενός δεύτερου λεμονιού2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού60 γρ. βούτυρο1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο150 γρ. μπέικοναλάτιπιπέρι, φρεσκοτριμμένο1/2 κουταλάκι θυμάρι και δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή πεκορίνοΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα […]