Τελευταία Είδηση

Η ελληνική τροφή που θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση
Οι σούπες με τραχανά είναι από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει για την οικογένεια. Αποδεικνύεται όμως, ότι είναι και από τις πιο υγιεινές επιλογέςΟ τραχανάς είναι είδος ζυμαρικού και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός, διαιτητικός, παχυντικός και νηστίσιμος και φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά.Μαγειρεύεται […]
Περισσότερα

Ζυμαρικά, φακές και λουκάνικο
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 350 γρ. κοχύλια250 γρ. λουκάνικο χοιρινό6 κουταλιές της σούπας φακές, βρασμένες1 κρεμμυδάκι ξερό1 φύλλο φασκόμηλο, τριμμένολίγο θυμάρι1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο250 γρ. ντοματάκια κονσέρβας2 κουταλιές της σούπαςπαρμεζάνα, τριμμένη1/2 ποτήρι ζωμό φρέσκων λαχανικών ή ζωμό από κύβο βοδινού4 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι […]

Ριγκατόνι με μπρόκολο και γαρίδες
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ ΕύκολοΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 350 γρ. ριγκατόνι300 γρ. κατεψυγμένα μπρόκολα2 σφιχτές ντομάτες150 γρ. φρέσκιες γαρίδες, καθαρισμένες60 γρ. ροκφόρ40 γρ. παρθένο ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδου1 κομματάκι καυτερή πιπερίτσααλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζετε τα ριγκατόνι al dente και τα στραγγίζετε. Ζεματίζετε για 5′-6′ τα μπρόκολα σε καυτό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα χωρίζετε […]


Ταλιατέλες με σέλινο και ζαμπόν
Προετοιμασία: 20′ ♦ Ψήσιμο: 10′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 400 γρ. φρέσκιες ταλιατέλες 2 κλωνάρια σέλινο 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 πράσο 150 γρ. ζαμπόν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 100 ml κρασί λευκό ξηρό 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 8 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ο κρόκος ενός αυγού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι […]

Ομελέτα με κοφτό μακαρονάκι
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 15′ ♦ Εύκολο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι4 αυγά2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοαλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με μια κουταλιά από το τριμμένο τυρί.Χτυπάτε σε μπολ τα […]

Κοχύλια με τρία τυριά
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 12′ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 300 γρ. κοχύλια100 γρ. ricotta (φρέσκο, ιταλικό τυρί), λιωμένο με πιρούνι40 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη40 γρ. γκοργκοντζόλα, λιωμένη με πιρούνι1/2 ματσάκι μαϊντανό ή 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο60 γρ. κρέμα γάλακτος light2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα30 γρ. βούτυρο100 ml λευκό κρασίαλάτιπιπέρι, φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζετε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, […]