Βίδες με ντομάτα και γαλοπούλα

Προετοιμασία: 10′ (+30′ αναμονή) ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 400 γρ. βίδες
  • 200 γρ. καπνιστή ή βραστή γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 φρέσκιες ντομάτες, ώριμες, σφιχτές
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 καρότο μέτριο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • αλάτι, λίγη ζάχαρη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα



EΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βυθίζετε τις ντομάτες σε νερό που κοχλάζει, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα περισσότερα από τα υγρά τους. Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για 30′.
  • Καθαρίζετε το καρότο και το σέλινο, ψιλοκόβετε το σέλινο και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη το καρότο. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε στο λάδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το καρότο, το σέλινο, την ντομάτα, αλάτι και λίγη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 15′ ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Στο μεταξύ κόβετε τη γαλοπούλα σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια. Αποσύρετε τη σάλτσα ντομάτας από τη φωτιά και προσθέτετε τη γαλοπούλα, το ταμπάσκο, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύετε.
  • Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε, τα σερβίρετε σε καυτή πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως με την παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φλούδες. Γαρνίρετε με ολόκληρα φύλλα μαϊντανού.

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ: Το ταμπάσκο που προσθέτετε στη σάλτσα κάνει πιο πικάντικη τη γεύση του φαγητού. Μπορείτε να ρίξετε λιγότερο ή περισσότερο σύμφωνα με το γούστο σας. Στην αγορά κυκλοφορεί και πράσινο ταμπάσκο από πιπεριές «χαλαπένιο» που έχει πιο απαλή γεύση από το κόκκινο.



Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο

Θερμίδες:

608

Πρωτεΐνες:

23,8 γρ.

Λιπαρά:

29,5 γρ.

Υδατάνθρακες:

65,6 γρ.

Φυτικές ίνες:

18 γρ.

Χοληστερόλη:

74 mgr.