Ριγκατόνι με σπιτική σάλτσα

Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 

  • 320 γρ. ριγκατόνι 
  • 1 δόση σπιτική σάλτσα ντομάτας με διάφορα λαχανικά
  • 100 γρ. τυρί βίτσερις ή κεφαλοτύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • λίγο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τα ριγκατόνι για 1′ περισσότερο απ’ όσο υποδεικνύουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζετε.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας όπως περιγράφεται στη σελ. 59 και την αφήνετε να κρυώσει για να θυμίζει η γεύση της κέτσαπ που αρέσει στα παιδιά. Προσθέτετε το βασιλικό.
  3. Κόβετε με καλό μαχαίρι λεπτές φλούδες τυριού. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μπολ, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και σκορπίζετε το τυρί.

 

Θερμίδες: 424 

Πρωτεΐνες: 12,1 γρ. 

Λιπαρά: 15,9 γρ. 

Υδατάνθρακες: 62,1 γρ. 

Φυτικές ίνες: 3,1 γρ. 

Χοληστερόλη: 11,2 mgr.