Ριγκατόνι με σπιτική σάλτσα
Προετοιμασία: 15′ ♦ Ψήσιμο: 25′ ♦ Εύκολο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 320 γρ. ριγκατόνι
- 1 δόση σπιτική σάλτσα ντομάτας με διάφορα λαχανικά
- 100 γρ. τυρί βίτσερις ή κεφαλοτύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα ριγκατόνι για 1′ περισσότερο απ’ όσο υποδεικνύουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζετε.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας όπως περιγράφεται στη σελ. 59 και την αφήνετε να κρυώσει για να θυμίζει η γεύση της κέτσαπ που αρέσει στα παιδιά. Προσθέτετε το βασιλικό.
- Κόβετε με καλό μαχαίρι λεπτές φλούδες τυριού. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μπολ, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και σκορπίζετε το τυρί.
Θερμίδες: 424
Πρωτεΐνες: 12,1 γρ.
Λιπαρά: 15,9 γρ.
Υδατάνθρακες: 62,1 γρ.
Φυτικές ίνες: 3,1 γρ.
Χοληστερόλη: 11,2 mgr.