Ριγκατόνι με μπρόκολο και γαρίδες
Προετοιμασία: 10′ ♦ Ψήσιμο: 20′ ♦ Εύκολο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 350 γρ. ριγκατόνι
- 300 γρ. κατεψυγμένα μπρόκολα
- 2 σφιχτές ντομάτες
- 150 γρ. φρέσκιες γαρίδες, καθαρισμένες
- 60 γρ. ροκφόρ
- 40 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κομματάκι καυτερή πιπερίτσα
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα ριγκατόνι al dente και τα στραγγίζετε. Ζεματίζετε για 5′-6′ τα μπρόκολα σε καυτό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα χωρίζετε σε μπουκετάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα, προσθέτετε τα μπρόκολα και τα αφήνετε για 2′-3′ να πάρουν γεύση.
- Προσθέτετε τις γαρίδες και μετά από 3′ ρίχνετε τις ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια και το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 2′ μέχρι να λιώσει το ροκφόρ εντελώς και να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο σημείο αυτό, ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα CJ βρασμένα μακαρόνια, τα σοτάρετε όλα μαζί για 1′ σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας καλά, και τα σερβίρετε αμέσως.
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΙΔΕΑ: Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με σάρκα από καβούρια.
Λίγα λόγια για… το κατεψυγμένο μπρόκολα
Τα μπρόκολα καταψύχονται αφού τα χωρίζετε σε μικρά μπουκετάκια και τα ζεματίζετε για 2′-3′ σε νερό που κοχλάζει. Κατόπιν τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καταψύχετε σε ειδικά σακουλάκια. Τα κατεψυγμένα μπρόκολα ξεπαγώνουν, αν τα βάλετε σε καυτό νερό για 5′-6′ το πολύ. Μπορείτε να τα φάτε σαλάτα ή σοταρισμένα με ζαμπόν, κρεμμύδι και άλλα αρωματικά. Ακόμη μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρες σε ζυμαρικά. Η γεύση του μπρόκολου παντρεύεται θαυμάσια με την ορεκτική γεύση του σκόρδου, του ροκφόρ, της αντσούγιας και της καυτερής πιπεριάς. Αν τα σερβίρετε σαν σαλάτα, συνδυάζονται εξαιρετικά με τα άσπρα ψάρια.
Τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου/άτομο
Είναι ένα πιάτο που περιέχει ικανοποιητική ποσότητα ποτάσιου (619 mg), ενός άλατος που κάνει την καρδιά να λειτουργεί φυσιολογικά και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
Θερμίδες: 434
Πρωτεΐνες: 16,4 γρ.
Λιπαρά: 10,7 γρ.
Υδατάνθρακες: 73,7 γρ.
Φυτικές ίνες: 4,8 γρ.
Χοληστερόλη: 53,9 mgr.